Bezit je reeds een bachelor- of masterdiploma en affiniteit en/of ervaring in menswetenschappen (vroedvrouw, orthopedagoog, logopedist, ergotherapeut,...), dan bestaat de mogelijkheid om in een tweejarig, aangepast traject je diploma te halen.

De opleiding bestaat uit één dag contactonderwijs, aangevuld met een dag begeleide zelfstudie en opdrachten, in combinatie met stage. Vanuit je hogere opleiding heb je immers al een kwalificatie en heel wat competenties zodat je de opleiding op deze manier kan doorlopen.

Aan de hand van een portfolio bewijs je dat je kritisch reflecteert, zelfstandig leerstof kan verwerken en je leerproces actief in handen kan nemen. Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden en organisatietalent vereist om met diverse partijen (werk, school, stage) in overleg te gaan. Dit portfolio dien je in ter goedkeuring voor je je kan inschrijven.

De lessen verkort traject gaan midden september van start.

Meer informatie: verkorttraject@zowe.be.

Verkort traject in 't kort

  • Locatie: Brugge
  • Start opleiding: 1 september
  • Duur opleiding: 2 jaar

Ik schrijf me in Ik kom naar een infodag

Video

Dankzij mijn studies in het verleden kwam ik in aanmerking voor het Verkort Traject. Dat sprak me aan omdat ik zo parttime kon blijven werken én dit combineren met mijn studies, die dan ook maar twee in plaats van drie jaar duurden!

Ineke
Video