Praktijk is in onze opleiding een centraal gegeven.

De theoretische inhoud is gekozen vanuit wat belangrijk is voor jouw toekomstig werk als verpleegkundige in de praktijk.

Stages nemen meer dan de helft van je studietijd in. Je wordt op stage intensief aan bed begeleid door je stagebegeleider-docent en een stagementor van het werkveld.

Tijdens je stages maak je kennis met de verschillende sectoren. Je loopt stage in ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische afdelingen, thuiszorg,...

Werk je al in de zorg? Dan kan je (een deel van) je stages op je eigen werkvloer doen.

Als laatstejaarsstudent krijg je de kans om deel te nemen aan een leerwerkplaats.

Tijdens deze stage neemt een groep studenten de integrale zorg op een afdeling over onder intensieve begeleiding van mentoren en stagedocenten.

Een zeer leerrijke stage ter voorbereiding van je instap in het werkveld.

Ook een buitenlandse stage behoort tot de mogelijkheden.

Je maakt er kennis met andere culturen en een andere manier van zorgverlening.

De praktijkervaring wordt niet enkel op stage aangeleerd maar ook d.m.v. simulatieonderwijs in onze goed uitgeruste vaardigheidscentra. Je kan er vrij en onder begeleiding oefenen.

ZoWe is pionier in het samenwerken met ervaringsdeskundigen binnen de opleiding: zorgvragers en mantelzorgers, personen die vanuit eigen ervaring de zorg zeer goed kennen. Door hun deelname aan lessen krijg je als student een unieke en kostbare kans om meer inzicht te krijgen in wat zorg betekent voor de zorgvrager zelf en zijn mantelzorger.