Zorgportaal

Het zorgportaal biedt extra ondersteuning voor studenten uit de kansengroepen (anderstaligen, mensen met gemiste onderwijskansen of die het op sociaal en/of economisch vlak moeilijk hebben).

De studenten die geselecteerd worden, hebben veel capaciteiten om een kwaliteitsvolle verpleegkundige te worden, maar ondervinden heel wat hindernissen om te studeren. Het doel is om jouw slaagkansen te verhogen door je intensiever te ondersteunen bij de aanvang van je opleiding.

In het zorgportaal lopen de eerste twee modules over anderhalf jaar (3 semesters) i.p.v. over één jaar (twee semesters). De lessen worden aangevuld met extra ondersteunende lessen, individuele begeleiding en coaching. Zo krijg je de tijd om je de leerprocessen eigen te maken en om je studie en gezinsleven op elkaar af te stemmen. De kwaliteit van de opleiding blijft uiteraard steeds gegarandeerd.

Zorgportaal is een intensieve samenwerking tussen ZoWe verpleegkunde en VDAB.

Spreekt dit traject je aan of denk je dat je in aanmerking komt, mail dan naar sarah.vandewalle@vdab.be of zorgportaal@zowe.be voor meer info.

ZoWe verpleegkunde: traject zorgportaal

Als anderstalige studente is het niet evident om aan een verpleegkundige opleiding te beginnen. Maar bij ZoWe verpleegkunde kreeg ik de nodige ondersteuning en de kans om mezelf te ontwikkelen op mijn eigen tempo.
Mary Ann